Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΚΡΕΠΕΣ

 

Υλικά:
  • 4 μεγάλα αβγά
  • κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος
Γέμιση:
  • 1/2 κιλό μπανάνες
  • 200 γραμ. φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ
  • 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα στο μπλέντερ
  • 1 κουτάκι μερέντα
  • λίγη καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
  • Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
  • Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσων και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κ;έντρο του τηγανιου και γυρνατε κυκλικα το τηγανι μέχρι να πάει το μειγμα παντού. Η κρεπα δεν θα πρέπει να ειναι ουτε πολύ παχια, ουτε πολυ λεπτή.
  • Γυριστέ προσεκτικά μόλις ροδίσει.
  • Σε μια μεγαλη πιατέλα βαλτέ ενα κόμματι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλυπτει την κρεπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει παντα ενα φύλλο  αλουμινόχαρτο

  • Ζεσταίνετε την μερέντα ελαφρά στον φούρνο  μικροκυμματων, και αλείφεστε με αρκετό στρώμα την κρεπα. Κοβετε τις μπανάνεςσε λέπτες φέτες και φροντίζεστε ώστε πάνω στις κρέπες  να μην ειναι η μια πάνω στην άλλη. Πασπαλίζετε με όσα φουντουκιά και μπισκότο θελετε (περισσότερο μπισκότο αλλιώς θα γίνει πολυ γλυκιά η κρεπα) και προσθέτετε λίγη καρύδα. Διπλώνετε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ  ΔΠΤ1  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Αναγνώστες